ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δύο Αλβανών για παράνομη συλλογή αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών

Σύλληψη δύο Αλβανών για παράνομη συλλογή αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών
ΑΠΕ ΜΠΕ

Για παράνομη συλλογή αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών κατηγορούνται δύο Αλβανοί οι οποίοι συνελήφθησαν σε περιοχή του Γράμμου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 49 χρονών, είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και είχαν συλλέξει ποσότητα αρωματικών- θεραπευτικών φυτών, βάρους 19 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές οι έρευνες στην ελληνοαλβανική μεθόριο θα συνεχιστούν, με στόχο την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

aromatika1

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τους ελέγχους στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης συλλογής μεγάλων ποσοτήτων σπάνιων αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων που έχει προσλάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις. Οι συλλέκτες, κυρίως Αλβανοί υπήκοοι, συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών και στη συνέχεια τις αποξηραίνουν και τις πωλούν σε φαρμακευτικές εταιρίες του εξωτερικού, εξοικονομώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ