ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σκότωσαν τον αμερικανό τουρίστα για μία... selfie (pics)

Ζάκυνθος: Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα σκότωσαν τον αμερικανό τουρίστα για μία... selfie (pics)

Μία selfie φωτογραφία που έβγαλε ο Τεξανός τουρίστας με μπαργούμαν από τη Σερβία φαίνεται ότι ήταν η αφορμή που οδήγησε στον ξυλοδαρμό του μέχρι θανάτουέξω από μπαρ της Ζακύνθου. Μάλιστα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου δεν αποκλείουν και την πιθανότητα ρατσιστικού κινήτρου πίσω από τη δολοφονία.

Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού έχουν καταγράψει καρέ καρέ τον ξυλοδαρμό του νεαρού, όμως οι οκτώ συλληφθέντες αρνούνται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση. Υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και αρνούνται την κατηγορία ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 22χρονο επειδή έβγαλε selfie με την μπαργούμαν από την πατρίδα τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο 22χρονος βρισκόταν μαζί με τους φίλους του σε ένα πάρτι σε μπαρ του Λαγανά Ζακύνθου. Οι περισσότεροι θαμώνες είναι Σέρβοι τουρίστες. Κάποια στιγμή ο Jaward-Bakari Henderson και οι φίλοι του έβγαλαν μία φωτογραφία με την μπαργούμαν από τη Σερβία που τους σέρβιρε τα ποτά. Λίγα λεπτά αργότερα, ένας 32χρονος Σέρβος, με βρετανικό διαβατήριο, που φέρεται να εκτελεί χρέη «μπράβου» στο μαγαζί, πλησίασε το τραπέζι του Jaward-Bakari και άρχισε να χτυπά με δύναμη ένα μπουκάλι μπύρα. Ακολούθησαν ύβρεις με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι ο 22χρονος χαστούκισε τον 32χρονο Σέρβο. Εκείνος φέρεται να άρπαξε ένα μπουκάλι μπύρα και να το έσπασε πάνω στο κεφάλι του νεαρού Αμερικανού.

Έπειτα από μερικά λεπτά τσακωμού, ο 22χρονος και οι φίλοι του αποφάσισαν να φύγουν από το μαγαζί αλλά 20 μέτρα πιο μακριά από το μαγαζί, μία ομάδα Σέρβων τους πλησίασε. Πέταξαν στο έδαφος τον νεαρό Αμερικανό και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα βίντεο και τις μαρτυρίες συλλαμβάνουν άμεσα τον 32χρονο υπεύθυνο ασφαλείας, κάτοχο Βρετανικού διαβατηρίου, σερβικής καταγωγής και τον 34χρονο Έλληνα μπάρμπαν. Ο Σέρβος φέρεται να μην είχε εμφανή εργασιακή σχέση με το κατάστημα. Λίγο αργότερα συλλαμβάνουν δύο ακόμη 22χρονους Σέρβους και στη συνέχεια άλλους τέσσερις Σέρβους τουρίστες, ηλικίας 18, 21 και 25 χρόνων που διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Ο 32χρονος «πορτιέρης» κατέθεσε πως πλησίασε την παρέα των Αμερικανών για να τους κάνει παρατήρηση επειδή όλοι ήταν μεθυσμένοι και προκαλούσαν προβλήματα. Υποστηρίξει πως ακολούθησε έντονος διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου ο 22χρονος Αμερικανός τον χαστούκισε και ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα σε Σέρβους θαμώνες και τους Αμερικανούς. Φαίνεται να παραδέχεται πως έλαβε μέρος στις «συγκρούσεις» όπως και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν που πήγε να βοηθήσει.

Η έκθεση της ιατροδικαστή

Η έκθεση της ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα για τα αίτια θανάτου του 22χρονου, σοκάρουν. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» οι δράστες, σε μόλις 30 δευτερόλεπτα κατάφεραν τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα τον θάνατο.

Σύμφωνα με το πόρισμά της ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι όμως και τραύματα άμυνας.

Ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του άτυχου Αμερικανού ανήρτησε γραπτή δήλωση στην ιστοσελίδα mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας. Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει. Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg. Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος.

Η οικογένεια αποφάσισε να μην ταξιδέψει στην Ελλάδα, ενώ στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για την μεταφορά της σορού του άτυχου νεαρού στις ΗΠΑ.

zakynthos

Διπλό χτύπημα της μοίρας

Λίγα 24ωρα έπειτα από την άγρια δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα έρχεται στο φως της δημοσιότητας η οικογενειακή τραγωδία και το διπλό χτύπημα της μοίρας.

Φίλοι του άτυχου νεαρού ανέφεραν στην αστυνομία ότι και ο αδελφός του είχε χάσει τη ζωή του έξω από ένα μπαρ, στο Τέξας, σε παρόμοιο περιστατικό. Όπως είπαν οι ίδιοι, ο αδελφός του Bakari είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του τα σώμα έξω από το μπαρ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν έρθει στο φως όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ