ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα Ορθωνιά (pics)

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στα Ορθωνιά (pics)

Έκτος ελέγχου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή των Ορθωνιών στη Ζάκυνθο και κατευθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η νύχτα στα βουνά της Ζακύνθου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τους πυροσβέστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν μάχη με τις φλόγες από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Ήδη έχουν φτάσει στο νησί με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες, όσο και σε οχήματα. Το ίδιο έγινε και σήμερα με το πρώτο δρομολόγιο οπότε και αναμένεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στο νησί.

2

Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέρ άρχισαν τις ρίψεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου EOS mini UAV SYSTEM θα πραγματοποιεί, από σήμερα και σε 24ώρη βάση, πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου. Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ´ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.

Τέλος, σημειώνεται ότι από την πύρινη λαίλαπα που καίει για μια ακόμα ημέρα την Ζάκυνθο, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

3
4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ