ΕΛΛΑΔΑ

Πώς λειτουργούσε το καρτέλ κοκαΐνης - Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσε

Πώς λειτουργούσε το καρτέλ κοκαΐνης - Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσε
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχεϊου

Το καρτέλ της κοκαΐνης είχε βρει την πιο απίθανη περίπτωση για να εισάγει το επικίνδυνο ναρκωτικό στην Ελλάδα χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές.

Εμπότιζαν φυλλάδια και χαρτόνια με την κοκαΐνη και μετέφεραν έτσι τις ποσότητες από την Αμερική στην Ελλάδα.

Συνολικά 23 άτομα συνελήφθησαν από την δίωξη ναρκωτικών και εστάλησαν τα εμποτισμένα με κοκαΐνη χαρτιά, στο γενικό χημείο του κράτους για να υπάρχει και η επίσημη πιστοποίηση.

Η σπείρα αποτελείται από αλλοδαπούς κυρίως από Βολιβία, Κολομβία και Βενεζουέλα ενώ ο βασικός πυρήνας του καρτέλ έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.

Μεταξύ τους μιλούσαν με κωδικούς και μια γλώσσα που είχαν κατασκευάσει για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές.

Χαρακτηρίστηκα, ο αρχηγός είχε το κωδικό "Τζίμης", " θείος" ή "χοντρός". Ο υπαρχηγός "βουνό" ή "σαντρι".

Ο 62χρονος που είχε αναλάβει να μετατρέπει την εμποτισμένη κοκαΐνη σε στέρεη μορφή πάλι, δηλαδή ο "χημικός" τους, είχε το κωδικό "μάγειρας".

Μια γυναίκα που είχε αναλάβει το ρόλο των επαφών με συμμορίες σε Ολλανδία και Ισπανία είχε τον κωδικό "κυρά" ή "πατριώτισσα".

Ενώ ένας 55χρονος που ήταν επιφορτισμένος με το να βρίσκει τις αποθήκες για να αποθηκεύουν την κοκαΐνη, είχε το κωδικό "κοντός" ή "μπασκετμπολίστας".

Στην συμμορία εμπλέκονται και 3 άτομα τα οποία είναι φυλακισμένα και έπαιρναν μέρος δίνοντας εντολές μέσα από τις φυλακές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ