ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής
YouTube

Σε ηλικία 74 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής, Γιάννης Καλατζής.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943 και την καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές του 1960, όταν ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε την πρώτη του μεγάλη συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.

Το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστότερο όταν άρχισε κάποιες συνεργασίες με κάποιους από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτης: Μάνος Λοΐζος, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Γιάννης Σπανός και Τόλης Βοσκόπουλος.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δίσκους τραγουδιστών όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Ο Γιάννης Καλατζής έχει συμμετάσχει και σε δέκα ταινίες.

Μέσα στη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα ενώ το 1981 κυκλοφόρησε δίσκο με τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Αποσύρθηκε από το τραγούδι το 1984 αλλά το 1985 πήρε μέρος σε μία συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο.

Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ