ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε με βαριές κατηγορίες η μητέρα της 15χρονης

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε με βαριές κατηγορίες η μητέρα της 15χρονης
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Κέρκυρας αποφάσισαν όμοφωνα την προφυλάκιση της 40χρονης μητέρας της 15χρονης, που όπως φαίνεται έπεσε θύμα του 55χρονου επιχειρηματία από τον Βόλο, που συνελήφθη στο νησί να κάνει διακοπές με την ανήλικη, με την συγκατάθεση της μητέρας.

Οι κατηγορίες που οδήγησαν τη μάνα στην προφυλάκισή της, είναι η συνέργεια στην αποπλάνηση και η κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια με ενήλικο έναντι αμοιβής, κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες της αμέλειας και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, που είχαν οδηγήσει αρχικά στη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανήλικη ζούσε στον Βόλο με τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια της, τον πατριό της και τη μητέρα της που είχε εξ ολοκλήρου επιμέλειά της.

Όπως ανέφερε στο ίδιο μέσο ο συνήγορος υπεράσπισης της 40χρονης μάνας, Γιάννης Ρίγγας, «η προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης μητέρας ήταν αυστηρή και οπωσδήποτε μη αναγκαία σε σχέση, κυρίως, με τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορούμενη ευελπιστεί ότι πριν τη δίκη θα περιορισθεί η εμπλοκή της στη θλιβερή αυτή υπόθεση στις πραγματικές διαστάσεις. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος σε υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος λειτουργεί υπέρ της αλήθειας» τόνισε ο κ. Ρίγγας, προσθέτοντας:

«Κακή μητέρα είναι. Μητέρα τέρας δεν είναι».

Να σημειωθεί ότι η 15χρονη βρίσκεται ήδη υπό την προστασίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» που από την πρώτη μέρα ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση και το μέλλον της ανήλικης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ