ΕΛΛΑΔΑ

Έστειλε εξώδικο σε εκκλησία γιατί τον ενοχλούσε η καμπάνα

Έστειλε εξώδικο σε εκκλησία γιατί τον ενοχλούσε η καμπάνα
EUROKINISSI

Εξώδικο στον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου Ρόδου έστειλε ένας επιχειρηματίας και ο λόγος ήταν επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος από τις καμπάνες.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, όπου ένας ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων παραπονέθηκε ότι «ενοχλούνται οι τουρίστες» του καταλύματος και ζήτησε από τον ιερέα ούτε λίγο ούτε πολύ να σταματήσει να χτυπά την καμπάνα.

Με το νομικό έγγραφο καλείται η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αλλά και ο Ιερέας του Αγίου Φανουρίου να θέσουν τέρμα στο κυριακάτικο χτύπημα της καμπάνας,για να μην «ενοχλούνται οι τουρίστες».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Ρόδου, στο εξώδικο ο επιχειρηματίας απαιτεί ακόμα από τον ιερέα της εκκλησίας να τελεί τη Θεία Λειτουργία χαμηλόφωνα!

Πάντως, οι πιστοί του ιερού Ναού ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας έχει εισβάλει πολλές φορές στο παρελθόν την ώρα της Λειτουργίας, διακόπτοντας με φωνές και ύβρεις το κήρυγμα και ζητώντας από τον ιερέα να το σταματήσει.

Σύμφωνα, πάντως με τον ιερέα του ναού, η ένταση της μικροφωνικής βρίσκεται μονίμως σε τόσο χαμηλό επίπεδο, ώστε οι πιστοί που κάθονται στην αυλή να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν τη λειτουργία.

Ωστόσο, ούτε η Μητρόπολη της Ρόδου ούτε και οι ιερείς του ναού έχουν πρόθεση να υποκύψουν στο αίτημά του και να σταματήσουν τις κωδωνοκρουσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ