ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Φωτίου: Δημιουργούνται 254 Κέντρα Κοινότητας – Ίδρυση νέου ΟΓΑ

Θ. Φωτίου: Δημιουργούνται 254 Κέντρα Κοινότητας – Ίδρυση νέου ΟΓΑ
EUROKINISSI

Στη νέα σελίδα που ανοίγει για το σύστημα πρόνοιας στη χώρα μας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς της στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι έως το 2019, θα αυξηθεί το ποσό για την κρατική πρόνοια στα 2,75 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των αντίμετρων, που ψηφίστηκαν προσφάτως στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι, κατατίθεται ο νόμος για την αναδοχή και υιοθεσία, που θα αλλάξει τους χρόνους και τα δεδομένα σε έναν πολύπαθο χώρο, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και συμπλήρωσε: «Δημιουργείται πληροφοριακό σύστημα για τη χαρτογράφηση των ιδρυμάτων προνοϊακού χαρακτήρα (ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ κα) και ολοκληρωμένο δίκτυο εποπτείας του προνοϊακού κράτους με τη δημιουργία 254 Κέντρων Κοινότητας».

«Σήμερα», όπως υπογράμμισε, «λειτουργούν ήδη τα πρώτα 80 στα οποία οι εργαζόμενοι προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η στελέχωση των κέντρων θα γίνει από 700 ανθρώπους πολύ υψηλών προσόντων. Στα Κέντρα Κοινότητας ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται, τα ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα που τρέχουν στον τόπο του, για το αν είναι δικαιούχος voucher, ώστε να πάει το παιδί του στο βρεφονηπιακό σταθμό, για τα κέντρα στήριξης οικογένειας, τα κέντρα οργανωμένης φροντίδας για τους ηλικιωμένους, τα κέντρα κακοποιημένων γυναικών, τα κέντρα Ρομά, κλπ».

Τόνισε δε ότι ιδρύεται ο νέος ΟΓΑ, που θα μπορεί να απονέμει τα επιδόματα στους δικαιούχους, χωρίς καμία ταλαιπωρία και χωρίς να κοπεί ούτε ένα επίδομα. «Θα είναι οργανωμένος στο πρότυπο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, (που διασυνδέει online όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους) και θα εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες χορήγησης επιδομάτων, ώστε να δίνονται την ίδια μέρα κάθε μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ