Ξάνθη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική περιοχή δίπλα στο ποτάμι του Νέστου
Υπό έλεγχο τέθηκε από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση, στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, στα όρια του δήμου Τοπείρου, νότια της Ξάνθης.
Η φωτιά που έκαψε πενήντα περίπου στρέμματα δασικής έκτασης, οφειλόταν σε αναζωπύρωση μικρής εστίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, με ικανό αριθμό αντρών και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου Pezetel (PZL), τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού.
Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απετράπη μεγαλύτερη καταστροφή ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στην χώρα και ενός από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη παραποτάμια δάση, όπως είναι αυτό του Νέστου.
Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απατή στην Κω – Επιτήδειοι αφαίρεσαν τιμαλφή αξίας 10.000 ευρώ από ηλικιωμένη
12:57
Όλγα Κεφαλογιάννη στο CNN Greece: Τα τουριστικά στοιχεία του 2026 μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε
12:46
Παπακωνσταντίνου (Ideal Holdings): Το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας έχει αρχίσει και βελτιώνεται
12:44
Απορρίπτει τις άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ
12:41