Χανιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Σφηνάρι
Χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή.
Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.
Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.
Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα.
Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.
Η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης « κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες. Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».
Λύκος περπατάει ανάμεσα σε σπίτια στο Χαϊδάρι: Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες(vid)
17:37
Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη σύνθεση της 15μελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
17:26
Εξαφάνιση 16χρονης: Μαθητές την προσέγγισαν στου Ζωγράφου - «Της μιλήσαμε, αλλά εκείνη έφυγε» (vid)
17:14
Ιταλία: Αθώα η ινφλουένσερ Κιάρα Φεράνι για την υπεξαίρεση χρημάτων φιλανθρωπικης καμπάνιας
17:07