ΕΛΛΑΔΑ

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγείται φερόμενος συνεργός της Πόλας Ρούπα

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγείται φερόμενος συνεργός της Πόλας Ρούπα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής σε θέματα τρομοκρατίας συνεχίζει να ερευνά κάτω από άκρα μυστικότητα τις διασυνδέσεις ποινικών με την τρομοκρατία και ήδη έχει καλέσει για να απολογηθεί ο Γ.Χ, ο οποίος είχε συλληφθεί την ίδια ημέρα με την Πόλα Ρούπα, καθώς έχουν προκύψει στοιχεία για την εμπλοκή του τόσο με την ίδια όσο και με ληστείες.

Ο Γ.Χ ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και όλα δείχνουν πως έτσι γνώρισε και τον Νίκο Μαζιώτη.

Αποτυπώματά και DNA του βρέθηκαν στο επιχειρησιακό στρατηγείο της Ρούπα στην Ηλιούπολη αλλά και στο γκαράζ του Αλίμου.

Ο δικαστικός λειτουργός τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά και για τη ληστεία που είχε κάνει η Ρούπα και το νεότερο μέλος της οργάνωσης, την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα. Μάλιστα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην εν λόγω ληστεία βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Γ.Χ.

Η συσχέτιση των δυο φακέλων από τη δικαιοσύνη αφήνει για μια ακόμη φορά να εννοηθεί η σχέση ποινικών με τρομοκράτες καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν γνωστό στις Αρχές για ληστείες σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ, ενώ ένας συνεργός τους δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίων αστυνομικών, που σώθηκαν από θαύμα, μετά από καταδίωξη που ακολούθησε ληστείας σε κατάστημα τηλεφωνίας.

Τις επόμενες ημέρες θα καλέσει και την Πόλα Ρούπα αλλά και την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ