ΕΛΛΑΔΑ

Το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών για την γυναίκα που ψέκασε αρχαία αντικείμενα

Το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών για την γυναίκα που ψέκασε αρχαία αντικείμενα
aigai.gr

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί η είδηση ότι μια γυναίκα, πιθανότατα αφροαμερικανικής καταγωγής, το μεσημέρι της 10ης Μαΐου, εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα και ψέκασε αρχαία αντικείμενα, εκθέματα του Μουσείου.

Το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, με ανακοίνωσή του, σχολιάζει το συγκεκριμένο περιστατικό, επισημαίνοντας ότι «ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα.

Παράλληλα, στο δελτίο Τύπου, διευκρινίζεται ότι από την πλευρά του μουσείου, ασκήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστου και ότι την υπόθεση διερευνά η αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου Βασιλικού Τάφων των Αιγών:

«Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο υγρό τις λίθινες όχι αρχαίες βάσεις επιτύμβιων στηλών και εποπτικό υλικό της έκθεσης. Ουδεμία βλάβη προκλήθηκε σε αρχαία αντικείμενα, ενώ ο εξοπλισμός της έκθεσης καθαρίστηκε αμέσως χωρίς το ελαιώδες υλικό ν’ αφήσει κατάλοιπα ή ίχνη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως, ασκήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστου και έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα έγιναν επιπλήξεις και συστάσεις στο φυλακτικό προσωπικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ