ΕΛΛΑΔΑ

Αόρατος επισκέπτης Contratiempo: Το νέο αγωνιώδες θρίλερ του Οριόλ Πάουλο

Αόρατος επισκέπτης Contratiempo: Το νέο αγωνιώδες θρίλερ του Οριόλ Πάουλο

Τέσσερα χρόνια μετά το κριτικά αναγνωρισμένο θρίλερ μυστηρί­ου «El Cuerpo» που είχε κερδίσει το ελληνικό κοινό, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Οριόλ Πά­ουλο επιστρέφει με τη νέα του ταινία, το αγωνιώδες θρίλερ «Αόρατος Επισκέπτης» («Contratiempo»).

Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα. Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει. Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής .

Με περισσότερα από 500.000 εισιτήρια, η ταινία αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες ισπανικές ταινίες του φετινού ισπανικού box office.

w

Πληροφορίες για την παραγωγή

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ μιλάει για ανθρώπινα ένστικτα. Για φόβους, προδοσία, λανθασμένες αποφάσεις και τις συνέπειές τους, για δικαιοσύνη. Είναι μία αστυνομική περιπέτεια γεμάτη αινίγματα και ύποπτες συναλλαγές. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν άλυτο φαινομενικά γρίφο, στον οποίο προστίθενται διαρκώς νέα κομμάτια, τα οποία άλλοτε ταιριάζουν και άλλοτε όχι.

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ είναι ένα δικαστικό θρίλερ. Αντλεί έμπνευση από ταινίες που έχουν σχέση με δολοφονίες που συμβαίνουν σε κλειστά δωμάτια, είδος στο οποίο διέπρεψαν συγγραφείς όπως οι Edgar Allan Poe, Agatha Christie, John Dickson Carr, Sir Arthur Connan Doyle. Όμως η ταινία καταπιάνεται με πολλά περισσότερα από την απλή επίλυση ενός αινίγματος. Εξερευνά την ανθρώπινη φύση σε ακραίες καταστάσεις και επιδιώκει να καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες αποφάσεις, όταν λαμβάνονται υπό πίεση. Δημιουργεί μία ασφυκτική ατμόσφαιρα και μας ταξιδεύει σ’ ένα κινηματογραφικό είδος - τις ταινίες μυστηρίου- που τα τελευταία χρόνια κινδυνεύει να επισκιαστεί από τις ταινίες τρόμου. Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ προκαλεί τους ίδιους τους θεατές να ανασυνθέσουν την ιστορία και ν’ αναλύσουν σε βάθος τα γεγονότα προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Με την πλοκή να κινείται κόντρα στο χρόνο και το σενάριο και το μοντάζ να υπογραμμίζουν αυτήν την αίσθηση, η ταινία δημιουργεί ένα καλειδοσκόπιο, εγκλωβίζοντας μέσα σε αυτό τους κεντρικούς χαρακτήρες. Ο ρεαλιστική κινηματογράφηση, το σενάριο που φέρνει σε σύγκρουση δύο κόσμους, αλλά και το soundtrack – που παρά τον νεωτερισμό του - αποτίει φόρο τιμής στα κλασικές ταινίες του είδους, κάνουν τη θέαση της ταινίας μία μοναδική εμπειρία.

Πρωταγωνιστούν:

Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια

Σκηνοθεσία - Σενάριο Οριόλ Πάουλο

Παραγωγή: Μερθέντες Γκαμέρο, Αντριάν Γκουέρα, Μικέλ Λεχάρθα,

Ενέκο Λιθαράγκα, Νούρια Βαντς
Φωτογραφία: Ξάβι Χιμένεθ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μπάλτερ Γκαγκιάρτ

Μοντάζ: Χαουμέ Μαρτί

Μουσική: Φερνάντο Βελάθκεθ

Κοστούμια: Μιγκέλ Θερβέρα

Διάρκεια: 106’

Ημερομηνία Εξόδου: 20 Ιουλίου
Διανομή: Tanweer

Main Trailer - https://youtu.be/RS463nj1iy4

Facebook Page - https://www.facebook.com/tanweergreece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ