Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για προϊόν που διαφημίζεται μέσω τηλεοπτικών εκπομπών
Την προσοχή των καταναλωτών στις ετικέτες των τροφίμων εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με αφορμή την προώθηση προϊόντος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, με την εμπορική ονομασία «CHOCO SLIM» που επικαλείται πιστοποίησή του από τον ΕΦΕΤ ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).
Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιμα.
Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφημίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίμων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόμως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίμων από τον ΕΦΕΤ και την EFSA.
Σημειώνεται ότι η αποστολή του ΕΦΕΤ είναι η προστασία της υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας με τη διενέργεια ελέγχων τη συμμόρφωση των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά με την κείμενη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειμενικών και ανεξάρτητων επιστημονικών γνωμοδοτήσεων σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, οι οποίες δεν αποτελούν νομοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης.
Με τιμές στη Σόφια τα λείψανα του Τσάρου Σαμουήλ μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας
19:49
Χωρίς αναφορές και «καρφιά» προς τους απόντες η ομιλία Μητσοτάκη στα γενέθλια της ΝΔ
19:40
Έκαναν σούζες με ιλιγγιώδη ταχύτητα - Πώς τους εντόπισαν οι αρχές
19:33
Σχέδιο Μακρόν - Μερτς για νέο εμπορικό «όπλο» της ΕΕ – Στο βάθος η Κίνα
19:24