ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο Ρουμάνος ορειβάτης που σώθηκε από τον Όλυμπο (pics)

Αυτός είναι ο Ρουμάνος ορειβάτης που σώθηκε από τον Όλυμπο (pics)
onlarissa.gr

Ο Ρουμάνος ορειβάτης που παγιδεύτηκε στον Όλυμπο λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επισκέφτηκε της εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ για να γνωρίσει τους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή.

Ο 30χρονος Βλαντ, που παγιδεύτηκε επί τέσσερις ημέρες, μίλησε με τους εργαζομένους και τους διηγήθηκε συγκινημένος τις δραματικές στιγμές που έζησε. «Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Κρύωνα πάρα πολύ και φοβήθηκα όταν είδα λίγες ώρες πριν τη διάσωσή μου, ότι ότι τελείωνε η μπαταρία του κινητού μου».

Οι διασώστες, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, τον εντόπισαν σε χαράδρα, σε βάθος 200 μέτρων μέσω των φωτογραφιών και των συντεταγμένων που τους έστελνε από το κινητό του.

Φορτισμένος στις δηλώσεις του ήταν και ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός κ. Λάμπρος Κίτσιος, ο οποίος χαρακτήρισε τη διάσωση του Βλαντ ως μία από τις πιο δύσκολες που έγιναν στην Ελλάδα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

vlad

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η πλέον συγκινητική στιγμή ήταν αυτή που προσέγγισαν τον 30χρονο στη χαράδρα.

Οι γονείς του Βλαντ βρέθηκαν στο πλευρό του, ενώ οι άντρες της ΕΜΑΚ του χάρισαν ένα καπέλο (φωτό) στο οποίο αναγράφονται οι ημερομηνίες που χάθηκε στον Όλυμπο και που διασώθηκε.

vlad2
vlad3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ