Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στη Ζάκυνθο
Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου στην περιοχή του χωριού Λαγοπόδο στην θέση Καταλούπου.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή πήρε πολύ γρήγορα μεγάλη διάσταση και καίει δασική έκταση.
Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 10 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 28 άντρες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα.
Από αέρος επιχειρούσαν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πετσετέρ» από την γειτονική Κεφαλονιά ενώ υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Με το τελευταίο δρομολόγιο από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, στο νησί αναμένονται ενισχύσεις σε οχήματα και άντρες ώστε να συνδράμουν όλοι στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Εκτός από το πευκοδάσος η μεγάλη πυρκαγιά στην θέση Καταλούπου έχει κάψει ελαιόδεντρα και δύο κολώνες της ΔΕΗ ενώ κινδύνευσαν και σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στο βουνό αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτράπηκε το χειρότερο.
SPONSORED
Παλλήνη: Δύο συλλήψεις για ρευματοκλοπή - Ξηλώθηκαν 500 μέτρα καλωδίων
20:14Προβλήματα προκλήθηκαν στην Τρίπολη από την μεσημεριανή καταιγίδα
20:08
Γαλλία: Σε διαθεσιμότητα 132 συντονιστές εξωσχολικών δραστηριοτήτων, 52 κατηγορούνται για έμφυλη βία
19:58
«Σκέτη βλακεία»: Αντιδράσεις στο Βέλγιο για την κατάρρευση σχεδίου κατασκευής μαχητικού
19:50