ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σφράγισαν την παλαιότερη καφετέρια στην παραλία για φοροδιαφυγή

Βόλος: Σφράγισαν την παλαιότερη καφετέρια στην παραλία για φοροδιαφυγή
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Οι εφοριακοί οι οποίοι την Παρασκευή εμφανίσθηκαν σαν τουρίστες στον Βόλο και διενήργησαν δεκάδες ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη μηχανημάτων POS, σφράγισαν την παλαιότερη εν λειτουργία καφετέρια στην παραλία της πόλης.

Με βερμούδες, μπλουζάκια, σαγιονάρες και σακίδια, οι εφοριακοί εμφανίζονταν ως πελάτες των καταστημάτων και αιφνιδίασαν. Η "παρέα" των τουριστών-εφοριακών, το Σάββατο το βράδυ πήγε στην καφετέρια στην παραλία του Βόλου, κάθισε και παρήγγειλε στο σερβιτόρο, που πήγε για την παραγγελία, αλλά λίγη ώρα αργότερα κι αφού είχαν δει τι συμβαίνει, χωρίς να προκαλέσουν υποψίες, αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα και προχώρησαν σε έλεγχο στα τραπεζάκια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν σχεδόν 30 τραπεζάκια χωρίς απόδειξη και ο πέλεκυς έπεσε βαρύς, με πρόστιμο 10.000 ευρώ και 48ωρο λουκέτο στην καφετέρια. Το λουκέτο και η σφράγιση του καταστήματος, έγιναν χθες το απόγευμα και το οποίο κατάστημα θα παραμείνει κλειστό έως και αύριο στις 4 το απόγευμα, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έγινε γνωστό ότι οι εφοριακοί επέβαλλαν πρόστιμα και σε άλλα μαγαζιά του Βόλου για τη μη έκδοση αποδείξεων, όπως τσιπουράδικα, καφετέριες και μπαρ, αλλά η περίπτωση της καφετέριας ήταν και η πλέον σοβαρή αφού χαρακτηρίζεται από την ιστορικότητά της και το πασίγνωστο όνομά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ