ΕΛΛΑΔΑ

Εξέλιξη στην υπόθεση του μικρού Μπεν: Εντοπίστηκε αίμα στα σανδάλια και στο αμαξάκι του

Εξέλιξη στην υπόθεση του μικρού Μπεν: Εντοπίστηκε αίμα στα σανδάλια και στο αμαξάκι του
Twitter

Ίχνη αίματος φαίνεται πως βρέθηκαν στα σανδάλια και στο αμαξάκι του μικρού Μπεν Νίνταμ, ο οποίος εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω. Τα αντικείμενα είχαν βρεθεί στο νησί κατά τις εκτεταμένες έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο μικρός Μπεν ήταν 21 μηνών όταν εξαφανίστηκε και οι Αρχές συνεχίζουν να προσπαθούν να "συναρμολογήσουν" όλα τα κομμάτια του παζλ που θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση. Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στις έρευνες στο νησί μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια στη Βρετανία ώστε να γίνει ανάλυση τους.

Οι έρευνες που έλαβαν χώρα στην Κω τον Οκτώβριο ξεκίνησαν ύστερα από πληροφορίες που ήθελαν τον Μπεν να έχει χάσει τη ζωή του σε κάποιο δυστύχημα. Περί τα 60 αντικείμενα εντοπίστηκαν στις έρευνες. Όλα μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία για ανάλυση, όπως αναφέρει το BBC.

Η καθηγήτρια Lorna Dawson, υπεύθυνη των εργαστηριακών ελέγχων, τόνισε πως εντοπίστηκαν ίχνη ανθρώπινου αίματος σε μέρος του σανδαλιού του παιδιού ενώ ευρύματα βρέθηκαν και στο αμαξάκι του Μπεν.

ben

(Οι έρευνες στην Κω/EUROKINISSI)

«Είναι σημαντικό (εύρημα) για να αναγνωριστεί πως υπήρχε ένας άνθρωπος που αιμορραγούσε κατά την διάρκεια της επαφής του με τα αντικείμενα», τόνισε η Dawson και προσέθεσε:

«Ο βιολόγος πρέπει πλέον να ξεκαθαρίσει σε ποιον ανήκει το αίμα, αναλύοντας το DNA».

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ τόνισε πως οι Αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν DNA στα αντικείμενα του Μπεν. Ο υποδιοικητής Jon Cousins εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση πως ο μικρός είχε χάσει την ζωή του σε κάποιο ατύχημα στη φάρμα, απ’ όπου χάθηκε.

17141301

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΑΡΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Βάση των στοιχείων και των πληροφορίων που συγκεντρώσαμε, όπως έχω ξαναπεί, η επαγγελματική μου άποψη είναι πως ο Μπεν πέθανε σε κάποιο τραγικό περιστατικό στη φάρμα, περιστατικό στο οποίο συμμετείχε κάποιο βαρύ μηχάνημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω πως τα ευρήματα συνηγορούν σε αυτή τη θεωρία» .

Η οικογένεια Νίνταμ έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις και οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να βοηθούν τις ελληνικές Αρχές σε οποιαδήποτε έρευνα, τόνισε η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ