ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις και καταγγελίες για τα «βασανιστήρια» του 7 μηνών βρέφους

Αποκαλύψεις και καταγγελίες για τα «βασανιστήρια» του 7 μηνών βρέφους

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για τα «βασανιστήρια» του 7μηνών μωρού στην Πάτρα από τους γονείς του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του ζευγαριού Γιάννης Αποστολόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα, οι κατηγορίες που τους έχουν ασκηθεί είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία και αν τελικά κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Ωστόσο, ερωτικά παραμένουν ακόμα για τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκαν στο επτά μηνών κοριτσάκι τα κατάγματα αλλά και τα εγκαύματα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, σύμφωνα με τον δικηγόρο των γονιών, η μητέρα αρνείται τις βαριές κατηγορίες. Έτσι αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας ώστε να πέσει φως στο κατά πόσο οι ισχυρισμοί του ζευγαριού ευσταθούν ή οι ίδιοι προκάλεσαν τα κατάγματα, τους μώλωπες και τα καψίματα στο επτά μηνών κοριτσάκι.

Η καταγγελία

Καταγγελία ότι το παιδί κακοποιείται από τους γονείς του είχε κάνει συγγενικό πρόσωπο των δύο γονιών του επτά μηνών βρέφους πριν από δύο μήνες. Τότε, η υπόθεση διερευνήθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ενώ οι γονείς, όπως και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι το κοριτσάκι είχε δεχθεί χτυπήματα από το μεγαλύτερο αδελφάκι του που το ζηλεύει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 19χρονου πατέρα και της 27χρονης μητέρας, και τώρα το παιδί δέχθηκε την «επίθεση» του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, καθώς αυτό, πέταξε το κοριτσάκι από το ριλάξ, πριν προλάβει η μητέρα να αντιδράσει.

Όσο για τα εγκαύματα που φέρει το βρέφος, η μητέρα υποστηρίζει ότι προέρχονται από καυτό γάλα το οποίο έπεσε πάνω του.
Το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Ανώνυμες καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ανώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» είχε λάβει στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού για τη μητέρα που κατηγορείται ότι κακοποίησε το ηλικίας επτά μηνών μωρό της στην Πάτρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, από το 2009 ως το 2011 πολίτες έκαναν ανώνυμες καταγγελίες για την κακοποίηση και παραμέληση από τη συγκεκριμένη γυναίκα των άλλων τριών ανήλικων παιδιών της.

Όπως αναφέρει, άμεσα είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές της περιοχής και τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την οικογένεια και ζουν σε πλαίσιο παιδικής προστασίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας για την κακοποίηση του βρέφους, το Χαμόγελο του Παιδιού επισημαίνει ότι κοινωνική λειτουργός του επικοινώνησε με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου δηλώθηκε η διαθεσιμότητα του οργανισμού τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ