ΕΛΛΑΔΑ

Ιόνια Οδός: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία- Άρτα (pics)

Ιόνια Οδός: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία- Άρτα (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το τμήμα της Ιονίας Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη Άρτας, σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 124ο χιλιόμετρο, παρουσία και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

Πρόκειται για ένα έργο 27 χιλιομέτρων καθοριστικής σημασίας, καθώς με την παράδοσή του η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.

Με τη λειτουργία του παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη της Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και δεν θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί και το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που θα τον συνδέσει με την Εγνατία οδό. Τα εγκαίνια του έργου της Ιονίας Οδού, θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

18280104

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ)

«Κάποιοι έχουν την ευθύνη των καθυστερήσεων»

«Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου, θα μπορούσε να έχει παραδοθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, από τον περασμένο Μάρτιο όμως καθυστέρησε λόγω των προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις» είπε ο κ. Σπίρτζης για να συμπληρώσει πως «κάποιοι έχουν την ευθύνη των καθυστερήσεων», ζήτημα το οποίο θα διερευνηθεί γενικότερα σε όλη την Ελλάδα όπου παρατηρούνται ανάλογες καταστάσεις σε έργα.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν όταν το 2018 εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, όταν επιτευχθεί -σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που έχουν δανείσει για τα έργα- η μείωση της τιμής των διοδίων και όταν συμπληρωθούν τα έργα υποδομής.

Ο κ. Σπίρτζης, αναφέρθηκε εξάλλου, στη σύνδεση των μεγάλων αστικών κέντρων με τον αυτοκινητόδρομο, όπως και στη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Αλβανία, αλλά και στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχαν προβλεφθεί στο συνολικό σχεδιασμό, που έπρεπε να έχει η Ιόνια Οδός.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε:

«Δεν θα κουραστούμε να επαναλάβουμε ότι τα έργα δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, περιφερειάρχη, δήμαρχο. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει. Και εμείς όλοι μαζί δοκιμαζόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας, για το ξεπέρασμα αγκυλώσεων του παρελθόντος και για τη συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση ,προκειμένου να ωριμάσει και να ολοκληρωθούν πολύ πιο γρήγορα τα έργα υποδομής».

18280105

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ)

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο γγ του υπουργείου Υποδομών Γιώργιος Δέδες, δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες

«Η χώρα θα βγει από την κρίση και τα μνημόνια»

Οι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Όλγα Γεροβασίλη, στάθηκαν κατά την ομιλία τους αλλά και σε δηλώσεις τους στην έξοδο της χώρας στις αγορές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα, πως η χώρα θα βγει από την κρίση και τα μνημόνια.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα τον επόμενο Αύγουστο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αφού προηγουμένως υπογράμμισε πως βήμα-βήμα με σκληρή και συλλογική δουλειά η κυβέρνηση πετυχαίνει σε όλους τους τομείς.

18280108

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ)

«Είναι το στοίχημα της χώρας, να ξεπεράσει οριστικά την κρίση, να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση που την έβαλαν άλλοι. Βήμα- βήμα, χωρίς πανηγυρισμούς, με πολύ συστηματική δουλειά, το επιτυγχάνουμε σε όλους τους τομείς, ξεπερνώντας και αγκυλώσεις και εμπόδια, με συλλογική δουλειά και προσπάθεια» είπε ο κ Σπίρτζης και πρόσθεσε:

Τα μηνύματα είναι προφανή. Αυτά στα οποία δεσμευόμαστε απέναντι στους δανειστές, αλλά κυρίως απέναντι στον ελληνικό λαό, τηρούνται, τον Αύγουστο του επόμενου χρόνου η χώρα θα είναι έξω από τα μνημόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ