Κως: Επιχείρησαν να εξαπατήσουν τους σεισμοπαθείς με πρόφαση τις κρατικές αποζημιώσεις
Άγνωστοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν τους πολίτες της Κω, προσποιούμενοι πως τους καλούσαν για την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές από τον σεισμό, όπως καταγγέλλει ο Δήμος.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι καλούσαν του πολίτες να προσέλθουν στα γραφείο του Δήμου ώστε να τους καταβληθούν αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από τον σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, θέτοντας τους ως προϋπόθεση όμως να δώσουν στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ήδη, ο δήμαρχος, Γιώργος Κυρίτσης, ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή και τη Δικαιοσύνη για τις σχετικές καταγγελίες.
«Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ο Δήμος Κω για οτιδήποτε απαιτηθεί θα ενημερώσει με δημόσιες ανακοινώσεις. Όποιος τους καλεί εκ μέρους δήθεν του Δήμου Κω, επιχειρεί να τους εξαπατήσει. Πρέπει να αποφεύγουν να δίνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ή να καταθέτουν λεφτά σε λογαριασμούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν τις αρχές», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.
Καιρός: Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι την Δευτέρα - Πού θα σημειωθούν βροχές
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά - Πότε είναι η επόμενη δόση
06:00
ΔΥΠΑ: Τελευταία ευκαιρία για το Voucher βιβλίων - Πότε λήγει η προθεσμία
05:00