ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσωπα με μεγάλη επιρροή στόχευε η ομάδα Πετρακάκου

Πρόσωπα με μεγάλη επιρροή στόχευε η ομάδα Πετρακάκου

Τους επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται ως πιθανοί στόχοι απαγωγής από την ομάδα Πετρακάκου, ενημερώνει προσωπικά ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, στο Μέγαρο της Λ.Κατεχάκη. Τα ονόματα τους βρέθηκαν σε χειρόγραφες σημειώσεις στο κρυσφήγετο του Μαραθώνα. Σε αυτά συγκαταλέγονται και εκείνα γόνων εφοπλιστικών οικογενειών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, στο σημειωματάριο υπήρχαν ονομαστικές αναφορές σε τουλάχιστον 25 ονόματα γνωστών επιχειρηματιών και εφοπλιστών καθώς και σχεδιαγράμματα με χρονομετρημένες διαδρομές και διευθύνσεις σπιτιών και επιχειρήσεων.

Μάλιστα, καθώς ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρει και εκείνο γιου γνωστού εφοπλιστή, παρολίγον θύμα απαγωγής πριν από ενάμισυ χρόνο στη Βούλα, εξετάζεται ενδεχόμενη ανάμιξη της ομάδας Πετρακάκου. Ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας είχε αντιδράσει με μεγάλη ψυχραιμία και κατάφερε να διαφύγει έχοντας προηγουμένως διεμβολίσει το αυτοκίνητο των επίδοξων απαγωγέων του που του έκλεινε το δρόμο.

Τις Αρχές είχε απασχολήσει τότε το ενδεχόμενο εμπλοκής του καταζητούμενου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος από κοινού με τον Πετρακάκο είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή και στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά το 2008 στη Θεσσαλονίκη

Το κρυσφήγετο στο Μαραθώνα είχε νοικιαστεί από τον συνεργό του Πατρακάκου, Σπύρο Δραβίλλα, μέλος των ληστών του Διστόμου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Αγχίαλο Βόλου για να αποφύγει τη σύλληψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ