Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Άννα Εύβοιας
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας Γιώργος Κωστόπουλος.
Όπως είπε ο κ. Κωστόπουλος, καρποφόρησε η δράση κυρίως των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, καθώς λόγω της εξαιρετικά δύσβατης περιοχής ήταν αδύνατο να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα.
Σημειώνεται πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοια και καίει πουρνάρια και πεύκα.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ και δύο πετζετέλ, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν και πάνω από 25 εθελοντές από τα γύρω χωριά της περιοχής, οι οποίοι με μπουλντόζες κάνουν ζώνες αντιπυρικής προστασίας και προσπαθούν με οχήματά τους να φτάσουν στην εστία της φωτιάς.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Λίμνης Αγίας Άννας, Ελένη Γεωργάκαινα, η φωτιά πιθανολογείται ότι ξεκίνησε την Παρασκευή από κεραυνό που έπεσε στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
SPONSORED
Τις προσδοκίες για ειρήνη υποβαθμίζουν Ιράν και ΗΠΑ - «Πεθαίνουν για μια συμφωνία» επιμένει ο Τραμπ
22:17
«Προσχώρηση ή αυτοδιάλυση»: Τι λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Τσίπρα
22:17
Έφτασαν στην Αθήνα οι Έλληνες που συνελήφθησαν απο το Ισραήλ στο Στολίσκο για την Γάζα
22:15
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας τα ξημερώματα της Κυριακής
22:10