ΕΛΛΑΔΑ

Τι πρέπει να έχετε για να αυξηθεί η αξία του αυτοκινήτου σας

Τι πρέπει να έχετε για να αυξηθεί η αξία του αυτοκινήτου σας
EUROKINISSI

Από τα σημαντικότερα έντυπα που θα πρέπει να έχουμε πάντα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μας είναι το ενημερωμένο βιβλίο συντήρησης. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πλέον αναγκαίο έντυπο που βεβαιώνει σε περίοδο μεταπώλησης και όχι μόνο, την κατάσταση του αυτοκινήτου μας. Παράλληλα μας δίνει όλη την απαραίτητη πληροφορία για το πότε θα κάνουμε το επόμενο σέρβις μας, θυμίζοντας όλο το ιστορικό των παρεμβάσεών μας.

Ένα αξιόπιστο βιβλίο service έχει σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία που έχουν γίνει όλες οι εργασίες, ενώ αναφέρονται με λεπτομέρειες όλα τα ανταλλακτικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Παράλληλα το βιβλίο σέρβις είναι αυτό που θα πιστοποιήσει την κατάσταση του αυτοκινήτου σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε οι αγοραστές όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Και σε περίπτωση που υπάρχει, αυτό αυξάνει την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.

Δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε και το γεγονός ότι ο κατασκευαστής έχει ορίσει το χρονικό περιθώριο που θα πρέπει να γίνονται τα σέρβις του αυτοκινήτου, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά εξαρτήματα έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και πρέπει να αλλαχθούν σε συγκεκριμένα χιλιόμετρα.

Εκτός από τα προγραμματισμένα σέρβις ο ιδιοκτήτης έχοντας στα χέρια του ένα ενημερωμένο βιβλίο μπορεί να δει την κατάσταση του αυτοκινήτου του πριν από ταξίδια ή διακοπές, πραγματοποιώντας έναν επιτόπιο γρήγορο έλεγχο που περιλαμβάνει έλεγχο στα φώτα-φλας, στον αέρα ελαστικών, στα λάδια, στα τακάκια φρένων εμπρός-πίσω, στα υγρά φρένων, στο σύστημα ψύξης, στην μπαταρία, στο νερό των υαλοκαθαριστήρων και στον ιμάντα χρονισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ