Οι βραδινές αγροτικές εργασίες έκρυβαν ένα ένοχο μυστικό - Τρεις συλλήψεις
Δύο άνδρες, 56 ετών, που καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή της Εορδαίας Κοζάνης, συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας του τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.
Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς την ώρα που προσέγγιζαν για να φροντίσουν την φυτεία, με 74 δενδρύλλια, ύψους 2,2 μέτρων. Είχαν διαμορφώσει στο σημείο ένα πλήρες και λειτουργικό σύστημα άρδευσης, αποτελούμενο από μία αυτοσχέδια μεταλλική δεξαμενή, διακλαδωτή νερού, λάστιχα ποτίσματος, δοχείο ραντίσματος, δοχείο με φυτοφάρμακο, πέντε κιλά λίπασμα και διάφορα σύνεργα καλλιέργειας φυτείας (σύρμα, τσάπες κλπ.). Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης, συνδετήρες λάστιχου ποτίσματος, δύο σουγιάδες και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο εργασίας του ενός 56χρονου και στην οικία του δεύτερου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 94,4 γραμμάρια κάνναβης.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα ασφάλειας Εορδαίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Στο μεταξύ, σε άλλη επιχείρηση, στα Γρεβενά, συνελήφθη 63χρονος για καλλιέργεια έξι δενδρυλλίων κάνναβης (ύψους 2,5 μέτρων), σε δασική περιοχή. Στην κατοχή του βρέθηκαν έντεκα δοχεία νερού και ένα σπρέι πιπεριού, που υπάγεται στις διατάξεις του νόμου περί όπλων. Τα δενδρύλλια και τα λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα ασφάλειας Γρεβενών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
Huawei Seeds for the Future: Ποιες καινοτομίες είδε στην Κίνα μία φοιτήτρια από την Ελλάδα;
10:00
Υπό την πίεση των ΗΠΑ, Μόντι και Πούτιν επιδιώκουν να ενισχύσουν τους διμερείς δεσμούς
09:54
Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες στην βόρεια Ελλάδα - Ο χάρτης των κινητοποιήσεων (vids)
09:50
Μπαράζ επαφών Παπασταύρου για την ενέργεια στις ΗΠΑ - Τι συζητήθηκε
09:40