ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου - Το αδιαχώρητο στα λιμάνια

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου - Το αδιαχώρητο στα λιμάνια
Eurokinissi - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Αδειάζει η Αθήνα και γίνεται το αδιαχώρητο στα λιμάνια και στα πλοία. Η μεγάλη έξοδος προς νησιωτικούς προορισμούς κορυφώθηκε το τελευταίο διήμερο, με 45.000 να αποχωρούν μόνο το Σάββατο, ενώ για την Κυριακή εκτιμάται ότι οι αποχωρήσεις εκτιμάται ότι κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, μόνο το Σάββατο στο Λιμάνι του Πειραιά έγιναν 25 αναχωρήσεις πλοίων και μετακινήθηκαν 30.558 επιβάτες. Την Κυριακή ήταν προγραμματισμένες μέχρι τις 12 το βράδυ 23 αποχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά.

Στην Ραφήνα, το Σάββατο έγιναν 16 αναχωρήσεις πλοίων που μετέφεραν 11.769 επιβάτες, ενώ στον ίδιο αριθμό κυμάνθηκαν και χθες οι αναχωρήσεις πλοίων. Τέλος, από το Λαύριο, έγιναν έξι αναχωρήσεις πλοίων με 2.752 επιβάτες και άλλοι τόσοι αναμένονται να αποχωρήσουν μέχρι αργά το βράδυ.

LIMANI 2

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε υψηλά επίπεδα ήταν η κίνηση καθ΄όλη τη διάρκεια του Ιουλίου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από την πρώτη του μηνός μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουλίου, είχαν αναχωρήσει συνολικά από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό νησιά του Αιγαίου 773.288 επιβάτες και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 227.899 επιβάτες. Με προορισμό τις Κυκλάδες, κατά την ίδια περίοδο, αναχώρησαν 264.675 επιβάτες από το λιμάνι της Ραφήνας και 71.885 επιβάτες από το λιμάνι του Λαυρίου.

LIMANI 3

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εκτιμούν ότι η πληρότητα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αγγίξει το 100% γι αυτό καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους νωρίτερα από τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Το λιμενικό σώμα καλεί επίσης όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι στο λιμάνι αναχώρησή τους τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την ώρα αποβίβασή τους στο πλοίο, λόγω αυξημένης κίνησης περιμετρικά των λιμανιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ