ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Καλύβια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στα Καλύβια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
(EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας από τα Καλύβια Θορικού κι αργά το βράδυ έφθασε ως την παραλία, στη Σαρωνίδα.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που είχαν ενισχυθεί από το βράδυ κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της Σαρωνίδας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ξανά να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα ενώ μέχρι το τελευταίο φως από αέρος έκαναν ρίψεις 6 Ε/Π.

Η φωτιά, που το βράδυ έφθασε ως την παραλία με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου, πλέον καίει δασική έκταση στον λόφο Σκόρδι, ένα σημείο εξαιρετικά δύσκολο και δύσκολα προσβάσιμο.

4193091


Πηγή: (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, έκανε λόγο για «συνεχείς αναζωπυρώσεις», ενώ διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η πυρκαγιά δεν απειλεί σπίτια. «Αναμένουμε τα εναέρια μέσα, προκειμένου να ελεγχθεί το μέτωπο» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη».

4193094


Πηγή: (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

4193095


(EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, και το ανάγλυφο του εδάφους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς ξεκίνησε η φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου στα Καλύβια, γεμάτο με ελιές και σκουπίδια. Οι φλόγες γρήγορα πέρασαν απέναντι στην λεωφόρο Αναβύσσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει το βουνό παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ