ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Καλύβια: Περιορίστηκε ο πύρινος εφιάλτης

Φωτιά στα Καλύβια: Περιορίστηκε ο πύρινος εφιάλτης
(EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας από τα Καλύβια Θορικού κι αργά το βράδυ έφθασε ως την παραλία, στη Σαρωνίδα.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που είχαν ενισχυθεί από το βράδυ κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της Σαρωνίδας.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, βοηθώντας αποφασιστικά τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη δύσκολη προσπάθεια για να τεθούν υπό έλεγχο οι μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Από το πρωί της Τρίτης δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, όμως στην περιοχή επιχειρούν 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ενίσχυσε παράλληλα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με 2 ειδικά μηχανήματα βαρέως τύπου, κατάλληλα για χωματουργικές εργασίες και διανοίξεις δρόμων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

4193091


Πηγή: (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

4193094


Πηγή: (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

4193095


(EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς ξεκίνησε η φωτιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου στα Καλύβια, γεμάτο με ελιές και σκουπίδια. Οι φλόγες γρήγορα πέρασαν απέναντι στην λεωφόρο Αναβύσσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει το βουνό παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ