Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
Ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή, για μια από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κατηγορείτο, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010. Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και από εκείνη που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες, μαζί με τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Το δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα.
Μάλιστα, ο εισαγγελέας σημείωσε πως η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.
Αντίθετα οι δικαστές τον αθώωσαν για τα αλλά δυο σκέλη της κατηγορίας που αντιμετώπιζε και συγκεκριμένα για το ότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ και για το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες, μαζί με τα καθήκοντά του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.
ΕΕ σε Τραμπ: «Κυριαρχικό δικαίωμα» ο ψηφιακός φόρος – Προειδοποιεί για άμεση αντίδραση
23:59
Σε απάντηση της επίθεσης κατά εμπορικού πλοίου τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν
23:52
Βενεζουέλα: Η καταστροφή προκαλεί ρωγμές και στην κυβέρνηση- Ο ρόλος των ΗΠΑ και η θέση της Προέδρου
23:51
Τουρκία: Συνελήφθη ακαδημαϊκός σε επιχειρήσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
23:41