ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα οι 17 συλληφθέντες του ντέρμπι που δεν έγινε

Στον εισαγγελέα οι 17 συλληφθέντες του ντέρμπι που δεν έγινε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στον Εισαγγελέα παραπέμφθηκαν το πρωί της Κυριακής οι 17 συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι, για τα ακράια βίαια επεισόδια εξωτερικά και στο εσωτερικό του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας πριν την οριστική χθεσινή διακοπή του ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ο αρμόδιος εισαγγελεάς, ενσωμάτωσε σε μία τη δικογραφία την οποία συνέταξε το τμήμα Αθλητικής βίας, της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλειας και άσκησε ποινική δίωξη στους 17 συλληφθέντες τους οποίους παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή, έχοντας λάβει προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι μεταξύ άλλων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

Διώξεις έχουν ασκηθεί και σε βάρος των γονιών τριών ανήλικων μεταξύ των συλληφθέντων, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Οι συλληφθέντες θα κρατηθούν στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μέχρι να απολογηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ