ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργίου στους FT: Θα έκανα το ίδιο και σήμερα χωρίς δισταγμό

Γεωργίου στους FT: Θα έκανα το ίδιο και σήμερα χωρίς δισταγμό
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τις ενέργειές του υπερασπίστηκε με δήλωσή του στους Financial Times, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος την Τρίτη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε το ΔΣ της αρχής για την αποστολή στη Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010. 

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα από το σπίτι του στις ΗΠΑ ο κ. Γεωργίου, ο οποίος προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της ποινής, αναφέρει ότι καταδικάστηκε για την τήρηση «της αρχής της επαγγελματικής ανεξαρτησίας όπως απαιτείται από την ΕΕ και από το ελληνικό δίκαιο. Στην Ευρώπη δε θέτουμε στατιστικά αποτελέσματα σε ψηφοφορία (από το ΔΣ)».

Παράλληλα, προσθέτει: «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας στατιστικής αρχής».

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα παραθέτει απόψεις Ελλήνων σχολιαστών, παρουσιάζοντας τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ως αποδιοπομπαίο τράγο που του χρεώνουν την ευθύνη για την προσφυγή στο ΔΝΤ και μιλούν για «Καφκική μορφή πολιτικής δίωξης».

GEORGIOY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ