Ηχηρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών στις ανησυχίες της Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου
Στις ανησυχίες που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες.
Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές» .
Η Ένωση Δικαστών υπενθυμίζει ότι «στις 30-8-2016 είχε εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων».
Παράλληλα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι "παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις"» και προσθέτει: «Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη μέλη μπορεί να "αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης" σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος».
ΑΔΜΗΕ: Κέρδος 3,7 δισ. ευρώ για τους καταναλωτές έως το 2034 από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις
10:29
Παπαστεργίου: Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις για Social Media και ανήλικους - Τι είπε για Βιολάντα και Προσωπικό Αριθμό
10:24
Eπιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα - 400 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της «πράσινης» βιομηχανίας
10:20
Έβρος: Σε αυξημένη επιφυλακή μέχρι την Παρασκευή - 112, κλειστός ο κόμβος των Λαβάρων, 150.000 στρέμματα καλύφθηκαν από νερό (pics&vid)
10:16