ΕΛΛΑΔΑ

Στον Νέο Κόσμο έπιασαν τον απατεώνα με τα ψεύτικα τροχαία

Στον Νέο Κόσμο έπιασαν τον απατεώνα με τα ψεύτικα τροχαία
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στην σύλληψη 28χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης συνελήφθη στο Κουκάκι το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Κόσμου ενώ, αναζητείται και μία συνεργός του.

Ο 28χρονος, πριν συλληφθεί, επιχείρησε να εξαπατήσει μία πολίτη όταν της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό, την ενημέρωσε ότι η αδελφή της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, η συνεργός του συνομίλησε με την παθούσα, προσποιούμενη την αδελφή της.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος της πρότεινε να τοποθετήσει σε σακούλα και σε κοντινό σημείο από την οικία της, το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιηθεί η υπόθεση και να αφεθεί η αδελφή της ελεύθερη.

Το θύμα, αντιλήφθηκε την επικείμενη σε βάρος της απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία, όπου αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και εντόπισαν τον δράστη στο υπό ένδειξη σημείο.

Η έρευνα των Αρχών έδειξε πως, οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία διέπρατταν συστηματικά απάτες σε βάρος πολιτών ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) παρόμοιες περιπτώσεις στον Νέο Κόσμο.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ