ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία: Όριο ταχύτητας και μέθη οι συχνότερες παραβάσεις των ελλήνων οδηγών

Τροχαία: Όριο ταχύτητας και μέθη οι συχνότερες παραβάσεις των ελλήνων οδηγών
EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος

Τραγικός είναι ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής τον Ιούλιο του 2017, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τα οποία επίσης δείχνουν ότι οι περισσότερες τροχαίες παραβάσεις έχουν να κάνουν με το όριο ταχύτητας και την μέθη.

Τον συγκεκριμένο μήνα σημειώθηκαν 495 δυστυχήματα και ατυχήματα που στοίχησαν τη ζωή σε συνολικά 13 ανθρώπους, ενώ 597 τραυματίστηκαν. Ειδικότερα, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα με 13 νεκρούς, 27 ατυχήματα με αντίστοιχους σοβαρά τραυματίες και 456 με 570 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Τροχαία για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 22.092 παραβάσεις από τις οποίες 870 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

-674 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 85 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

-1.946 για παράβαση ορίου ταχύτητας

-381 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

-698 για χρήση κινητού τηλεφώνου

-363 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

-1.611 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ