ΚΕΕΛΠΝΟ: Μέτρα προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ σε συνέντευξή του χαρακτήρισε συμπτωματικό το γεγονός της εμφάνισης δύο θανατηφόρων περιστατικών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα και έδωσε συμβουλές προστασίας των πολιτών.
Μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», ο κ. Ρόζενμπεργκ, τόνισε πως είναι σε εξέλιξη επιδημιολογικές έρευνες και εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τους λόγους που εμφανίστηκαν και τα δύο αυτά περιστατικά στην συγκεκριμένη περιοχή.
Αναφερόμενος στα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λάβουν οι πολίτες για να αποφύγουν την μετάδοση του ιού από τσιμπήματα κουνουπιών, τόνισε: «πρέπει να γυρίσουμε στην κουλτούρα της προστασίας με σίτες στα παράθυρα, χρήση εντομοαπωθητικών και ει δυνατόν, μακριά μανίκια».
Ολοκληρώνοντας, σημείωσε πως ο ιός του Δυτικού Νείλου συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, όπως πυρετός, όμως δεν λείπουν και οι σοβαρότερες μορφές που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Ποια τα νέα δεδομένα του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση
03:00
Μέχρι πότε παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
02:00
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από τη ΔΥΠΑ και τον e-ΕΦΚΑ - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
01:00
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Αναλυτικός οδηγός
00:30