ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Σχεδιασμός έργου στο λιμάνι για τη διευκόλυνση των κατοίκων

Χίος: Σχεδιασμός έργου στο λιμάνι για τη διευκόλυνση των κατοίκων
EUROKINISSI

Πρόταση για το έργο «Προστασία Λιμενολεκάνης του Λιμένα Βολισσού Χίου», στο πλαίσιο του «Αναπτυξιακού Προγράμματος, ειδικού σκοπού, Βορείου Αιγαίου 2017-2020», κατέθεσαν ο Δήμος Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Σκοπός του έργου είναι η προστασία του λιμανιού από τους κυματισμούς, μέσω της επέκτασης των προσήνεμων και υπήνεμων μόλων ώστε να μην επιτρέπουν την είσοδο των κυματισμών. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης των μόλων θα μηδενιστεί η είσοδος των κυματισμών στο λιμάνι και θα επέλθει η ηρεμία στη λιμενολεκάνη του όρμου, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής (ψαράδων, καταστηματαρχών, ξενοδόχων κ.λπ.) και του Δήμου Χίου, που ως Φορέας Διαχείρισης και Λειτουργίας ενδιαφέρεται για την ασφαλή πρόσδεση και διαρκή παρουσία των ελλιμενιζόμενων σκαφών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ. Ο Δήμος Χίου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, που έχει στόχο την άμεση εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής, καθώς και την τουριστική ανάδειξη της βόρειας Χίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ