ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Χρηματική αμοιβή σε όσους φιλοξενούν αδέσποτες... κατσίκες

Χίος: Χρηματική αμοιβή σε όσους φιλοξενούν αδέσποτες... κατσίκες
EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα στην Χίο καθώς αυτά προκαλούν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες. Για αυτό το λόγο, ο Δήμος αποφάσισε να λάβει κάποια μέτρα που είναι προς το συμφέρον τόσο των αγροτών όσο και των κτηνοτρόφων.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, τελευταίο θύμα ενός ανεξέλεγκτου κοπαδιού αποτέλεσε ένας ιδιοκτήτης αμπελιών από την Παφυλίδα που είδε τις καλλιέργειές του να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες. Απευθυνόμενος στον Δήμο, που έχει και την αρμοδιότητα του περιορισμού των ζώων, ζήτησε την προστασία της περιουσίας του.

Διαπίστωσε όμως ότι ο Δήμος δεν διαθέτει ούτε «μηχανισμό δίωξης» των ανεπιτήρητων ζώων αλλά ούτε και σημείο φιλοξενίας τους. Το θέμα απασχόλησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που μετά από την πρόθεση του θιγόμενου ιδιοκτήτη να περιορίσει με ίδια μέσα τα ζώα, προχώρησε στην ενεργοποίηση σύμβασης με Χιώτη κτηνοτρόφο με σκοπό τη φιλοξενία τους στη στάνη του.

Το αντίτιμο μάλιστα για κάθε ημέρα φιλοξενίας ενός ζώου φθάνει τα 10 ευρώ, με τον Δήμο να σπεύδει να εγκρίνει συνολική πίστωση 1.000 ευρώ. Τα ζώα μετά την παρέλευση ενός μήνα μπορούν να εκποιηθούν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ