Η ΑΑΔΕ της έκλεισε το εστιατόριο στη Σάμο και εκείνη απειλούσε τον ελεγκτή
Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται η υπόθεση με την ιδιοκτήτρια εστιατορίου στη Σάμο, η οποία έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο του καταστήματος αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο» για 48 ώρες, ενώ επιτέθηκε φραστικά στους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Εκτός από το γεγονός ότι ο χρόνος αναστολής της λειτουργίας του καταστήματος αυξήθηκε στις 12 ημέρες, η ιδιοκτήτρια δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με αναστολή.
Σήμερα το πρωί, ο εφοριακός υπάλληλος που «σφράγισε» την επιχείρηση κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχθηκε απειλές από την επιχειρηματία, που τηλεφώνησε τα ξημερώματα στο σπίτι του για να τον εκφοβίσει. Η ταυτότητα του καλούντος διαπιστώθηκε από τον εισαγγελέα και η επιχειρηματίας οδηγήθηκε εκ νέου στο αυτόφωρο.
Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο σύλλογος των εφοριακών της ΔΟΥ Σάμου, στην οποία καταδικάζουν τα φαινόμενα εκφοβισμού και βίας και ζητούν νομική κάλυψη, παροχή ασφάλειας και απόσυρση της αστικής ευθύνης των ελεγκτών η οποία δυσχεραίνει το έργο τους.
Εν τω μεταξύ, τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν ελέγχους και σε ταξί και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην περιοχή του Πειραιά. Ελέγχθηκαν 10 επιχειρήσεις, με την παραβατικότητα για μη έκδοση αποδείξεων να ανέρχεται σε 60%.
Εξάλλου, σε έλεγχο σε πάρκινγκ πλησίον του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μη έκδοση 51 αποδείξεων και η επιχείρηση «σφραγίστηκε» για 48 ώρες.
Στον αντίποδα, νυκτερινό κέντρο στη Μύκονο, όπου εμφανίστηκε δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια, ήταν καθ΄ όλα εντάξει με τις αποδείξεις, λόγω της παρουσίας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα να δηλωθεί στο τέλος του προγράμματος τζίρος περίπου 70.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι, εκτός από τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου και δη των Κυκλάδων, οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ «εκδράμουν» για ελέγχους και στην υπόλοιπη επικράτεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής, το διάστημα από 3 έως 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 63 έλεγχοι σε Αχαΐα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Αιτωλοακαρνανία και Κέρκυρα. Βρέθηκαν 30 επιχειρήσεις με 82 παραβάσεις και την παραβατικότητα να ανέρχεται σε 47,6%.