ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στο Κρυονέρι

Ηλεία: Μαίνεται η φωτιά στο Κρυονέρι
eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Κρυονέρι Ηλείας με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτα και να κατευθύνεται προς το χωριό Περιστέρι.

 

Πριν από λίγο ο διοικητής της Πυροσβεστικής έδωσε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Περιστέρι καθώς τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι ελάχιστα και η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομο πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και ένα Canadair.

Με τις μνήμες από τις φονικές φωτιές του 2007 να ξυπνούν, οι κάτοικοι φαίνεται ότι δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και προσπαθούν να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και να βοηθήσουν τους άνδρες της πυροσβεστικής σβήνοντας μικρές εστίες φωτιάς.

1

«Η φωτιά στην Ανάληψη Αμαλιάδας απειλεί την κοινότητα Περιστέρι και πήραμε απόφαση να προχωρήσουμε στην εκκένωση του χωριού», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όμως, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «από το χωριό θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «το πύρινο μέτωπο είναι στις παρυφές του χωριού και ήδη μέσα στο Περιστέρι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανακόψουν την φωτιά, ενώ όπως μας έχουν ενημερώσει, αναμένεται να έλθει και να κάνει ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον».

Όσον αφορά την φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι, είχαν φύγει τα εναέρια μέσα και τότε είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς, η οποία πέρασε την αντιπυρική ζώνη».

4201503
4201508
4201519
4201526
4201529
4201533
4201539

πηγή φωτογραφιών: eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ