Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Τετάρτη
Πολύ υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για πυρκαγιά και για σήμερα Τετάρτη 16 Αυγούστου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπ. Εσωτερικών, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει στη βαθμίδα 4, που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος.
Συγκεκριμένα, σε βαθμό επικινδυνότητας 4 θα παραμένει στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Κρήτης, Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Επεισόδια στη δομή Σιντίκης Σερρών: Ένοχοι οι 23 κατηγορούμενοι - Οι ποινές τους
22:35
Χάρης Δούκας: Τώρα είναι η στιγμή για την άμεση κατεδάφιση του κτηρίου του Badminton
22:30
Πανελλήνιες 2026: Από αύριο μέχρι και τις 4/9 οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια
22:23
Δύο νέες φωτιές σε Σέρρες και Καβάλα - Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής
22:15