Φωτιά στην Ηλεία: Συνεχίζεται η μάχη - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές
Από τα ξημερώματα ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού και στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές Περιστέρι-Οινόη και Κρυονέρι-Δαφιώτισα, στην Ηλεία, ενώ όλη την νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών και κατοίκων της περιοχής έδιναν σκληρές μάχες με τις φλόγες, οι οποίες προς το παρόν δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κυριακόπουλο με 24 οχήματα, 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 υδροφόρα οχήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τον Δήμο.
Σχετικώς καλύτερη, σε σχέση με χθες Τρίτη, χαρακτηρίζει την κατάσταση και στα δύο μέτωπα των πυρκαγιών στην Ηλεία ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα είναι καλές.
«Η μάχη συνεχίζεται δεν εφησυχάζουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Απόστολος Κατσιφάρας και τονίζει ότι:
Εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν καλές και οι άνεμοι δεν ενταθούν, θα καταστεί δυνατόν να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές.
Φονική έκρηξη στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Εξετάζονται δείγματα από το έδαφος - Καταθέτουν μάρτυρες
11:32
Αλ. Εξάρχου: Η αναβάθμιση του Κάθετου Διαδρόμου εγγύηση για την ενεργειακή ασφάλεια
11:29
Συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον με την πρώτη γυναίκα Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι (pic)
11:16
Χίος: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας» - Τρίτη ημέρα ερευνών στο σημείο της τραγωδίας
11:11