ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Ηλεία

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Ηλεία
EUROKINISSI / ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο που έκαιγαν για έξι ημέρες, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες στρέμματα καμένης γης και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Τις τελευταίες μέρες μόνο στη Ζάκυνθο, εκδηλώθηκαν 22 πυρκαγιές με τα μεγαλύτερα μέτωπα στις περιοχές Αγαλάς, Καταστάρι, Βολίμες και Κοιλιωμένος, ενώ μέχρι το βράδυ της Τρίτης υπήρχαν αναζωπυρώσεις.

Όλες τις ημέρες μεγάλη πυροσβεστική δύναμη βρίσκονταν στη Ζάκυνθο. Συνολικά 140 πυροσβέστες από τα Λεχαινά, την Πάτρα, την Κόρινθο, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, το Καρπενήσι, τη Λάρισα, τα Καλάβρυτα, την Αθήνα και άλλες περιοχές, καθώς επίσης 40 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων της ΕΜΑΚ από την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες σε όλο το νησί.

Από την περασμένη Δευτέρα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στο νησί, όπου ερευνά και ψάχνει στοιχεία για τον εντοπισμό εμπρηστών αλλά και τον τρόπο που μπήκαν οι πυρκαγιές.

4203058

(Πηγή: EUROKINISSI / ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Περιστέρι Ηλείας

Οριοθετημένη είναι πλέον η πυρκαγιά και στην περιοχή Ανάληψη-Περιστέρι στην Ηλεία.

Ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων απομακρύνεται όσο υποχωρεί η ένταση των ανέμων, ωστόσο οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών θα παραμένουν και απόψε το βράδυ σε κατάσταση επιφυλακής.

Δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο και οι όποιες μικρές εστίες εντοπίζονται, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τα πεζοπόρα τμήματα. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

4201526

(Πηγή: eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ