ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλλονιά (pics)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλλονιά (pics)
inkefalonia/Ηλίας Φραγκισκάτος

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλλονιά και ειδικότερα στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα, ενώ φωτιές ξέσπασαν και στις περιοχές Ρατζακλί, στα Βλαχάτα και χωριό Κρεμμύδι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με τις πρώτες ακτίνες του ηλίου, έχοντας δώσει τεράστιες μάχες με τις φλόγες, οι φωτιές έχουν περιοριστεί σε δύο δύσβατα σημεία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ στην κατάσβεση επιχειρούν και 2 ελικόπτερα από αέρος.

Το βράδυ της Τετάρτης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε ότι "έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά", και ζητήθηκε από τις τοπικές αρχές να γίνει σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα.

1 copy

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτό δεν κρίθηκε απαραίτητο καθώς οι άνδρες της πυροσβεστικής πρόλαβαν τις φλόγες πριν επεκταθούν στον οικισμό.

16 08 46 image 15

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κάηκαν κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.

Φωτογραφίες και βίντεο από το inkefalonia.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ