ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Διαγραφή παλαιών προστίμων για ανέργους - «Αυτονόητη κίνηση» δηλώνει ο πρόεδρος Στ. Παππάς

ΟΑΣΘ: Διαγραφή παλαιών προστίμων για ανέργους - «Αυτονόητη κίνηση» δηλώνει ο πρόεδρος Στ. Παππάς
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σε διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν σε ανέργους από τον ΟΑΣΘ πριν από την ανάληψη της διοίκησης εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του οργανισμού, Στέλιος Παππάς.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Παππάς αναφέρει πως «τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ανέργους πριν από την ανάληψη της διοίκησης εκ μέρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου διαγράφονται».

Παράλληλα προσέθεσε πως: «Τα μέτρα αποφασίστηκαν από τον ΟΑΣΘ σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε τη δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ των κατόχων κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Την ίδια ώρα ο κ. Στ. Παππάς σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο και στον ραδιοφωνικό του σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» υπεραμύνθηκε αυτών των αποφάσεων λέγοντας πως «οι μετακινήσεις είναι δικαίωμα του πολίτη. Ένα δικαίωμα που ο πολίτης για λόγους κοινωνικούς το έχει στερηθεί, και αναφέρομαι στους ανέργους, κι εμείς οφείλουμε να το αποκαταστήσουμε».

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «είναι μια στοιχειώδης πρωτοβουλία απέναντι στον πολιτισμό μας» επισημαίνοντας πως «εμείς δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο». Στην ίδια κατεύθυνση δηλώσεων κινήθηκε και για την διαγραφή παλαιότερων προστίμων σε ανέργους.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ανέφερε επίσης πως «αυτή τη στιγμή ο οργανισμός δεν είναι στην καλύτερη οικονομική κατάσταση και πρέπει να τη συμμαζέψουμε», με την προσπάθεια να επικεντρώνεται στο «να βγάλουμε κυρίως κάποια λεωφορεία παραπάνω έξω για να εξυπηρετούνται οι πολίτες» και «να πληρώσουμε τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για δύο μήνες».

Ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας με την ΕΛΒΟ για την αντικατάσταση των "γερασμένων" λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής και πρέπει να το δούμε μ' εκείνους. Προφανώς εμείς έχουμε την ανάγκη να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Τέλος, σε ερώτηση αν θα φτάσουν ως τη Δικαιοσύνη φαινόμενα κακοδιαχείρισης που τυχόν θα εντοπιστούν στον οργανισμό, απάντησε: «Δεν είναι σκόπιμο σ' εμένα να αναφέρομαι σε τέτοια ζητήματα. Αυτό που έχω υποχρέωση να κάνω [...] είναι να προχωρήσω όλη αυτή τη διαδικασία ενώ έκλεισε λέγοντας πως «προφανώς οι ευθύνες, αν υπάρξουν, θα αποδοθούν. Και όσοι φοβούνται γι' αυτό καλά κάνουν και φοβούνται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ