ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου «απάντησε» σε πρόστιμο εφοριακών με πυροβολισμούς

Βόλος: Ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου «απάντησε» σε πρόστιμο εφοριακών με πυροβολισμούς
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το βράδυ της Πέμπτης, περίπου στις 21:00, ένα κλιμάκιο εφοριακών που πραγματοποιεί ελέγχους πήγε στην περιοχή Αγριάς Βόλου, σε ένα ζαχαροπλαστείο, για να επιδώσουν στον υπεύθυνο φορολογικές παραβάσεις που είχαν διαπιστώσει.

Την ώρα εκείνη, στο κατάστημα βρισκόταν μια προσωρινή υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία είναι και σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Καθώς παρέδιδαν τις παραβάσεις, στο κατάστημα μπήκε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μόλις είδε τους εφοριακούς, άρχισε να τους απειλεί, με φράσεις όπως: «θα σας δείξω εγώ», ενώ τους είπε χαρακτηριστικά «άντε μην βγάλω το όπλο και αρχίσω να πυροβολώ».

Μπροστά στις απειλές αυτές, οι υπάλληλοι της εφορίας βγήκαν από το κατάστημα κι ενώ απομακρύνονταν από το σημείο, άκουσαν πυροβολισμούς.

Πήγαν άμεσα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί πήγαν στο ζαχαροπλαστείο και στην έρευνα που έκαναν βρήκαν σε ένα συρτάρι ένα πιστόλι, φυσίγγια καθώς και δύο σπαθιά.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη για τον νόμο περί όπλων και για τις απειλές, ενώ οι αστυνομικοί το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποίησαν και έρευνα στο σπίτι του.

Το μήνυμα της Παπανάτσιου για το περιστατικό

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά: το μήνυμα αυτό στέλνει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το τελευταίο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Βόλο.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισημαίνεται σε δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού η οποία σημειώνει:

Οι φορολογικές Αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ