ΕΛΛΑΔΑ

Κάνναβη σε ταξιδιωτικούς σάκους στην Καστοριά και δενδρύλλια στη Μεσσηνία εντόπισαν οι Αρχές

Κάνναβη σε ταξιδιωτικούς σάκους στην Καστοριά και δενδρύλλια στη Μεσσηνία εντόπισαν οι Αρχές
REUTERS (αρχείου)

Δύο Αλβανοί, ηλικίας 22 και 31 ετών, συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Κοτύλης στην Καστοριά, διότι μετέφεραν μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους περισσότερα από 78 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται τρία άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκαν πέντε άτομα να μεταφέρουν πεζή μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους 66 συσκευασίες κάνναβης, βάρους 78 κιλών και 460 γραμμαρίων.

Οι Αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο από αυτούς, ενώ οι άλλοι τρεις εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και δύσβατο της περιοχής διέφυγαν και αναζητούνται. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δύο ακόμη φυτείες με περισσότερα από 1.500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντοπίσθηκαν στη Μεσσηνία.

Οι φυτείες βρέθηκαν σε αγροτοδασικές περιοχές στην Τριφυλία Μεσσηνίας έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί με τη συνδρομή και εναέριων μέσων. Στη μία φυτεία εντοπίσθηκαν 1.152 δενδρύλλια και στην άλλη 391.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, που έχουν αναλάβει το έργο της προανάκρισης, διενεργούν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τους καλλιεργητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ