ΕΛΛΑΔΑ

Επισκευές σε σχολεία στη Μυτιλήνη - Σε προκάτ αίθουσες αρκετοί μαθητές από Σεπτέμβρη

Επισκευές σε σχολεία στη Μυτιλήνη - Σε προκάτ αίθουσες αρκετοί μαθητές από Σεπτέμβρη
EUROKINISSI

Σε προκατ αίθουσες θα στεγαστούν οι μαθητές οκτώ σχολείων της Μυτιλήνης, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί, στις 12 Ιουνίου. Τα οκτώ σχολεία δεν θα λειτουργήσουν φέτος, αφού έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. 

Το υπουργείο Υποδομών στέλνει συνολικά 12 προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στους αύλειους χώρους των σχολείων, όπως διαβεβαίωσε χθες τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο υπουργός Χρήστος Σπρίτζης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στο δημοτικό σχολείο Βρίσας, προκειμένου να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες και να λειτουργήσει κανονικά με την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Ήδη το σχολείο κατεδαφίστηκε και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου.

Επίσης, συνεργεία του Δήμου Λέσβου πραγματοποιούν επισκευαστικές εργασίες σε 14 σχολικά κτίρια, ενώ σε άλλα 14, όπου απαιτούνται μεγαλύτερες παρεμβάσεις, εγκαταστάθηκαν εργολάβοι οι οποίοι ξεκινούν εργασίες από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων που πραγματοποίησαν συνεργεία του πρώην ΟΣΚ, στάλθηκε στον Δήμο Λέσβου νέα λίστα με 17 σχολεία, για τα οποία αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά και οι όποιες εργασίες απαιτούνται να γίνονται τα Σαββατοκύριακα και στις ημέρες των εορτών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Δήμο Λέσβου, υπό τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, αποφασίστηκε τα σχολεία αυτά να λειτουργήσουν κανονικά.

Μιλώντας στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός, τόνισε πως «το 30-35% των σχολικών κτιρίων έχει υποστεί ζημιές, από μικρές έως μεγάλες και επειδή το κόστος είναι μεγάλο θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο. Την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβούμε στην Αθήνα για να παρουσιάσουμε την κατάσταση πως έχει και να ζητήσουμε την συνδρομή των αρμόδιων υπουργείων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ