ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στη Φθώτιδα: Έθαψαν και ξέθαψαν νεκρό μέσα σε μια μέρα

Σάλος στη Φθώτιδα: Έθαψαν και ξέθαψαν νεκρό μέσα σε μια μέρα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Φωτογραφία αρχείου

Σάλος προκλήθηκε στη Φθιώτιδα, όταν μέσα σε μία μέρα έγινε η κηδεία και η εκταφή ενός νεκρού, με την οικογένεια του εκλιπόντος και τους υπεύθυνους του γραφείου τελετών, να καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα για να λύσουν τις διαφορές τους.

Αυτή η πρωτοφανής ιστορία διαδραματίστηκε στη Μακρακώμη, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη Λαμία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ένας 68χρονος από ανακοπή καρδιάς, τη Δευτέρα.

Τα παιδιά του απευθύνθηκαν σε ένα τοπικό γραφείο τελετών προκειμένου να αναλάβει τα της κηδείας, φροντίζοντας να δώσουν στον υπεύθυνο όλα τα απαραίτητα, αλλά και τα ρούχα με τα οποία θα οδηγούνταν ο πατέρας τους στην τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία προγραμματίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στη Μακρακώμη, όμως μισή ώρα πριν την τελετή, η κόρη του 68χρονου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο τελετών, με το οποίο ενημερώθηκε πως η εικόνα της σορού δεν επέτρεπε να ανοιχτεί το φέρετρο.

Όπως και έγινε, παρά την ισχυρή επιθυμία των παιδιών να αντικρίσουν τον πατέρα τους για τελευταία φορά για το ύστατο χαίρε. Όμως κατά την διάρκεια της ταφής, φαίνεται πως το φέρετρο άνοιξε λίγο, κι ένας εκ των συγγενών παρατήρησε πως ο νεκρός ήταν απλά σκεπασμένος με ένα σεντόνι, γεγονός που έδωσε αφορμή για σχόλια στον καθιερωμένο καφέ που ακολούθησε.

Τα σχόλια δεν άργησαν να φτάσουν στα αυτιά των παιδιών του 68χρονου, που κάλεσαν τον υπεύθυνο του γραφείου τελετών για εξηγήσεις. Έπειτα από έντονη αντιπαράθεση, τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στο νεκροταφείο, όπου και έγινε εκταφή του νεκρού και να ξεθάψει τον πατέρα τους. Τότε, με έκπληξη διαπίστωσαν πως ο άνθρωπός τους όχι μόνο δεν ήταν ντυμένος και περιποιημένος όπως είθισται, αλλά εμφάνιζε και σημάδια σήψης, γεγονός αδικαιολόγητο, δεδομένου ότι μεσολάβησε μόλις μία ημέρα μεταξύ θανάτου και ταφής.

Η επόμενη πράξη του δράματος παίχτηκε στο αστυνομικό τμήμα Σπερχειάδας, με την οικογένεια του εκλιπόντος να υποβάλει μήνυση για περιύβριση νεκρού κατά του υπευθύνου του γραφείου Τελετών, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ