Καταδίκη 8 μηνών στην οικιακή βοηθό που κακοποιούσε ηλικιωμένη στην Κρήτη
Την οκτώ μηνών καταδίκη της 63χρονης οικιακής βοηθού, που κακοποιούσε 79χρονη γυναίκα που έπασχε από προχωρημένο Αλτσχάιμερ ενώ η ίδια είχε προσληφθεί για να την προσέχει, αποφάσισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.
Η κακοποίηση της άτυχης ηλικιωμένης αποκαλύφθηκε όταν η κόρη της εγκατέστησε κρυφά κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καθώς παρατήρησε πως η μητέρα της άρχισε να παρουσιάζει σημάδια σωματικής και ψυχικής κατάπτωσης. Το συγκεκριμένο 10ωρο υλικό που παρέδωσε η ίδια στην αστυνομία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης πως η ηλικιωμένη ήταν βίαιη.
Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και η αδίστακτη γυναίκα θα πληρώσει πέντε ευρώ την ημέρα για να την εξαγοράσει. Υπενθυμίζεται πως η 63χρονη, είχε καταδικαστεί και παλιότερα για βίαιη συμπεριφορά σε άλλη μία ηλικιωμένη.
Ποια τα νέα δεδομένα του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση
03:00
Μέχρι πότε παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
02:00
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από τη ΔΥΠΑ και τον e-ΕΦΚΑ - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
01:00
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Αναλυτικός οδηγός
00:30