ΕΛΛΑΔΑ

Ροδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που υποσχόταν διαγραφή οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος

Ροδος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που υποσχόταν διαγραφή οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σε εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε πολίτες, υποσχόμενη διαγραφή οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Για την απάτη συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας, οι δύο 28 και 40 και οι άλλοι δύο 46 ετών, καθώς και ένας 41χρονος Μολδαβός, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες, με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν, να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Η μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει εξιχνιάσει δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ